sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Ulkoilua ja agilitya

Joulu tuli ja meni! Meillä se sujui ihan vain kotosalla. Ihan kun koiratkin olis aattona tiennyt, että nyt ollaan vaan eikä hötkyillä mihinkään ... paitsi ruokakupille :)

Täällä oli tosi kurja keli koko joulun ajan. Satoi ja tuuli, tuuli ja satoi. Säästä huolimatta (tai sen takia) emäntäsaappaat on ollut kovassa käytössä koko joululoman ajan. Jossain oli jokunen aika sitten listattu 40 asiaa, joista tiedät omistavasi koiran. Yksi niistä oli, että et osaisi kuvitella aamujasi ilman ulkoilua. Etkä iltoja. Etkä jouluaattoa, sairauslomapäiviä tai romanttista iltaa kumppanin kanssa. Been there, done that potenssiin kymmenen! :) Kengät jalkaan, koira kainaloon ja suorinta tietä hissiin aina kun syö, herää, leikkii... Tuo taitaa olla kuitenkin se ainoa tapa opettaa toiselle, että tarpeet kuuluu tehdä ulos. Ja vasta toissijaisesti siihen paperille. Mutta aikamoista tahtojen taistelua se on Pilken kanssa ollut. Pikkuhaisulilla kun ei taida vieläkään olla mitään käsitystä siitä, miksi sinne ulos oikeastaan mennään. Pilke istuu, kuuntelee, katselee, kaivaa, etsii syötävää, rapsuttaa, hyppii, saa hepuleita. Ja sitten ehkä vahingossa pissaa tai kakkaa. "Ei se matka vaan se päämäärä!" ajattelee omistaja tehtyään ensin neljä "turhaa" ja loppuviimein yhden "onnistuneen" ulkoilun. Näin muuten yhtenä yönä unen, jossa Taikakin pissas lattialle. Ounou!

Taikan jalassa oleva haava ehti kuin ehtikin parantua hyvin ja päästiin Tapaninpäivänä osallistumaan oman seuran järjestämiin epiksiin eli epävirallisiin agilitykisoihin (suomennos niille, jotka ihmettelee, että mitkä ihmeen epikset). Alla on video kyseisestä kisaradasta. Taika on aina radalle päästessään niin malttamaton, että lähtötilanteeseen pitää kyllä tulevissa kisoissa kiinnittää enemmän huomiota. A:lla vedän Taikan ohi esteestä sekä omalla liikkeelläni että kädellä. Viimeisellä putkella Taika stoppaa, koska mä vedän jarrut pohjaan. Näiden perusteella voisi vetää johtopäätöksen, että mun tarvii opetella ohjaamaan tarkemmin ja viedä ne ohjaukset loppuun asti. Niin ja lopettaa tuo huitominen ja lakata juoksemasta kuin joku keijukainen. Karmeeta! Kontaktien suoritukseen oon kyllä tositosi tyytyväinen! Nuo oli meidän ensimmäiset A ja puomi kisatilanteessa ja hienosti Taika ne hoiti. Agilityn suhteen meillä on ensi vuodeksi paljon tavoitteita, joten tähän on sitten loppuvuodesta 2014 hyvä verrata, että ollaanko yhtään kehitytty. Toivottavasti! ;)Myöhemmin tänään olisi taas vuorossa Pilken viikkopunnitus ja -mittaus. Kokonaiset 11 viikkoa on nyt neidillä ikää. Laitan lukuja ja muita Pilken kuulumisia alkuviikosta. Heissulivei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti