sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pilke 10 viikkoa

Onpas taas viikko hurahtanut nopeesti! Pilke kävi tänään puntarilla ja lukemiksi saatiin 2.9-3.0 kiloa. Ollaan punnittu Pilke siten, että ensin astutaan itse vaa'alle ja sitten uudelleen koira sylissä. Ihan tarkkaa painoa ei tuolla tyylillä saa mitatuksi, mutta pääasia, että lukema oli taas suurempi kuin viimeksi :) Mittasin Pilken edellisen kerran tiistaina, jolloin se oli n. 24 cm korkea ja tänään saatiin mitaksi 25.5 cm. Vitsit, kun se kasvaa niin äkkiä! Mittasin Taikankin tuossa samalla ja sen korkeudeksi sain n. 41.5 cm. Mun pienenpienet ja suurensuuret shelttimimmit! <3

Meidän vuoden viimeiset agilityn tekniikkatreenit päättyi maanantaina ikävästi, kun parin hypyn jälkeen huomasin, että Taikan oikeasta takatassusta vuosi verta. Tarkastettiin tietysti heti tilanne ja siellähän oli syvä viilto yhden anturan ulkosyrjässä. Epäilen, että voisi olla Pilken terävän kulmurin aiheuttama. Tai sitten lasinsirun. No mutta treenit loppui tietysti siihen. Oon putsannut haavaa viikon mittaan betadinella ja hyvin se on onneksi alkanut parantua eikä Taika oo sitä aristellut mitenkään. Alkuperäinen suunnitelma oli osallistua Tsaun kinkunsulatusepiksiin Tapaninpäivänä. Peukut pystyyn, että päästään kisaamaan! :)


Pilke on päässyt tällä viikolla myös vieraiden ihmisten rapsuteltavaksi, kun meillä on käynyt kavereita kyläilemässä. Täällä kotona kaikki uudet tyypit on otettu vastaan sen enempiä ujostelematta. Ulkona vieraat ihmiset on sen sijaan vähän jännempiä ja Pilke miettii hieman kauemmin, että uskaltaisiko niitä nyt sitten moikata vaiko ei. Mutta aina on lopulta uskaltanut! :) Tällä viikolla on alettu käyttää myös pantaa ja talutushihnaa. Aluksi hihna oli Pilken mielestä vähän typerä kapistus ja heti, jos se kiristyi niin neiti veti stopit, alkoi rimpuilla ja yritti peruuttaa tietään ulos ahdingosta. Nopeasti se kuitenkin äkkäs, että siinä tilanteessa on paljon kannattavampaa rauhoittua ja tulla lähemmäs hihnan toista päätä. Voi saada vaikka jonkun herkun! ;)

Pilken sisäsiisteysopetus edistyy hitaasti... Vähän on EHKÄ havaittavissa harvenemista siinä, miten usein se pissahätä yllättää. Kenties jo muutaman viikon päästä onnistutaan tekemään suurin osa ulos. Täältä seiskakerroksesta kun on melkoisen rankkaa kuljettaa toinen alas puolen tunnin välein. Tällä hetkellä käydään ulkona aina pitkien unien ja syömisen jälkeen. Kaikista turhauttavinta on ensin haahuilla pihalla puoli tuntia ilman mitään merkkejä pissa-aikomuksista ja sitten, kun laskee sen tuohon eteiseen niin kolmen sekunnin päästä on pissat paperilla :) Mutta kyllä se vielä oppii! Tämä emäntä hankki tänään nopeasti tapahtuvia uloslähtöjä varten "hienot" uudet kengät. Karvavuorelliset ja vedenpitävät. Ne voi vaan pukata jalkaan niinku kesällä!


 Asiasta puheenollen, nyt lähdetään käymään vielä pihalla. Toivottavasti ei kova tuuli tee seijamyrskyjä ja kupsauta tuota pienempää kumoon. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti