keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Harrastusrintamalta

Laitoin siis uuden vuoden jälkeen hakemuksen TSAU:n kevään 2014 valmennusryhmään. Perjantaina 10.1. käytiin sitten suorittamassa kisanomainen testirata. Suoritukseen tuli sisällyttää ennalta määrätyt ohjaustekniikat tiettyihin kohtiin ja ne pisteytettiin asteikolla 1-5. Tässä meidän pisteet ja omat ajatukset radasta:

Ihmisnuoli: 3
Tätä vasta harjoitellaan.

Persjättö: 4
Toimii, kunhan vain ehdin/muistan/kykenen ajoittamaan ohjauspuolen vaihdon oikein.

Niisto: 2
Niistokäden lisäksi peruutin. Öööö?!

Takaaleikkaus kepeille: 0
Taika lopetti tekemisen heti, kun jäin selän taakse. Eli kiellosta nolla. Tämä lisätään ehdottomasti keppitreenilistalle! Muutenkin kepit on tällä hetkellä meidän sudenkuoppa...

Saksalainen: 5
Saksalaista ollaan treenattu paljon ja jee se näkyi! Taikan takakiertoon lähteminen on niin vahva (johtuisko ahkerasta puiden ja valotolppien kiertämisestä?!), että uskallan itse painaa menemään enkä jää turhaan himmailemaan, jolloin olisinkin jo myöhässä.

Pakkovalssi: 4
Pikkuhiljaa alan hahmottamaan tämän ohjauksen myös vauhdissa.

Radalla oli myös kaikki kontaktit. Tähän asti oon treeneissä pysäyttänyt Taikan aina alastulokontaktille ja palkannut sitä nenäkosketuksesta ennen vapautusta seuraavalle esteelle. Nyt mentiin ilman palkkaa ja nopealla vapautukselta mut saatiin mun mielestä aikaiseksi ihan puhtaat suoritukset. Taas huomasin käyttäväni puomille ja aalle vääriä käskyjä. Treeneissä käytän molemmille ”ylös” mutta jostain syystä kuulin taas huutavani ”kiipeeee” ja ”aaaaaa”. Taika suunnisti kuitenkin onneksi sinne, minne pitkä nokka näytti eli tässä tapauksessa ihan oikeille esteille! :)

Tästä se siis alkaa: agiliitely tosissaan kohti kolmosluokkaa! :D Valmennusryhmätreenit on tästä eteenpäin tiistaisin ja ryhmäpaikkatreenit torstaisin. Lisäksi kevään kuluessa käydään 9 kertaa Tuulia Liuhdon tekniikkasovelluskurssilla. Kovin on siis agilitypainotteisia tämän talven ja tulevan kevään harrastukset Taikan kanssa. Ihan parasta! :)

Pikku-Pilke saa sen sijaan nauttia vielä vähän rauhallisemmasta menosta harrastusrintamalla. Maanantaina aloitettiin arkitottelevaisuuskurssi. Ensimmäisellä kerralla keskityttiin lähinnä leikkimään oman koiran kanssa, syömään makupaloja ja luomaan sitä kautta positiivinen mielikuva kurssipaikasta. Kurssikavereina oli sekalainen seurakunta eri rotujen edustajia, isoja ja pieniä pentuja, hiljaisia ja vähemmän hiljaisia. Pilke on alusta asti ollut taitava rauhoittumaan kotona omiin oloihinsa ja osasi rentoutua myös tuolla vieraassa ympäristössä uusien hajujen ja äänien keskellä. Siihen se lopuksi nukahti mun jalkojen juureen... Vauvvan 3 kk (13 vko + 1 pvä) mitat maanantailta oli 4.0 kiloa ja n. 29 cm. Viikko sitten Pilke mahtui vielä sängyn alle, nyt ei enää mahdu! Kukas meidän villakoirat nyt siivoaa? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti