sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Alkuvuoden puuhasteluja

Sen verran kiirettä on pitänyt koko alkuvuoden ajan, ettei ole tunnit riittänyt blogin päivittämiseen. Mutta tässä kooste alkuvuoden kuulumisista :)

Uuden vuoden jälkeisenä viikonloppuna mun äiti, sisko ja 1-vuotias kävelemään opetteleva siskontyttö olivat meillä kyläilemässä. Oli hauska seurata pienen lapsen ja koiranpennun tutustumista toisiinsa. Pilke vähän ihmetteli ja varoi, kun vastassa olikin aikuisia ihmisiä arvaamattomampi tapaus, joka kiljui, huitoi, kontti perässä, pyllähteli ja hoki hauhauta :) Taika on jo aika konkari pienten lasten kanssa ja tämän ensikosketuksen perusteella uskon, että Pilkestä tulee samanlainen vaikka perusluonteeltaan onkin vilkkaampi tapaus kuin rauhallinen Taika. Täytyy vain yrittää nähdä mahdollisimman usein niin, että saavat yhdessä kasvaa ja tottua toisiinsa.

Tuona samaisena viikonloppuna tämä omistaja toimi erittäin hölmösti. Taika syö pääasiassa raakaruokaa, mutta annan kuitenkin säännöllisesti samaa RC:n nappulaa, jota Taika söi ennen raakaan siirtymistä. Helpottaa nimittäin elämää, kun koiran vatsa sietää myös kuivaruokaa. Ensinnäkin, niiden antaminen on huomattavasti helpompi ohjeistaa, jos koira on vaikkapa hetken hoidossa jossain. Ja jos lahopäänä unohdan ottaa ruuan ajoissa sulamaan, voin korvata sen tuosta vain napuilla. No, viikonlopun tiimellyksessä tietysti unohdinkin. Ja koska normaalit RC-nappulat sattui olla loppu, annoin satsin kaapista löytyneestä eri merkin näytepussista. Huono idea!! Seuraavana yönä raukkaparalla oli vatsa niin kipeä, että käytiin neljästi ulkona ja tultiin aina suihkun kautta takaisin nukkumaan. Seuraavana yönä käytiin vielä kahdesti. Ja kyllä, opin läksyni. Ja onneksi Taikan maha normalisoitui parissa päivässä, kun sai taas oikeaa sapuskaa.

Pilken viime sunnuntain 12-viikkoismitat oli 3.5-3.6 kiloa ja 28 cm. Niin isoksi täällä ollaan jo kasvettu, että otti ja loikkasi tuosta noin vain sohvalle. Eka kerta viikko sitten taisi olla enemmän tai vähemmän vahinko mutta nyt sinne on hypätty jo sen verran monta kertaa, että tekniikka taitaa olla pikkuhiljaa hallussa :) Sohvalle hyppääminen on sinänsä ihan ok, mutta alastuleminen liukkaalle lattialle vielä turhan riskialtista, joten tällä hetkellä pidetään sohvan reunalla tyynyjä estämässä tämän uuden taidon harjoittamista yksinään. Pilken eka rokotusaika heti uuden vuoden jälkeen jouduttiin muuten perumaan, koska tällekin shelttineidille tuli päivää ennen varattua aikaa joku vatsapöpö. Onneksi sekin meni nopeasti ohi CanicurPro:lla ja riisillä. Mistä lie saanutkaan.. Lopulta rokotus käytiin hakemassa viime keskiviikkona. Pilke oli ihan reipas rokotettava. Eläinlääkäri kuunteli samalla sydämen ja mittasi lämmön, ja niidenkin suhteen oli kaikki kunnossa. Ihana terve pentu meillä! <3

Taikan kanssa käytiin eilen uimassa. Ei sentään hyisessä järvessä tai meressä vaan lämpimässä Helsingin koirauimalassa! Hypättiin aamulla klo 8 autokyytiin kolmen muun sheltin ja kahden omistajan kanssa. Paikanpäällä meitä oli lopulta yhteensä  9 shelttiä ja 7 omistajaa, ja meille oli varattu kolme puolen tunnin uintivuoroa ja oma uittaja. Taika ui keskimmäisessä vuorossa kahden muun trikkisheltin kanssa. Taikahan uskaltautui eka kerran uimaan vasta viime kesänä, mutta ei se kyllä mikään suuri vesielementin ystävä vieläkään ole, joten hieman jännitin, että miten se syvään veteen ja altaaseen suhtautuu. Ennen uimaan menoa koirat huuhdeltiin suihkun alla ja jokaiselle etsittiin sopivan kokoiset uintiliivit päälle. Omistajan tehtävänä oli kulkea altaan reunalla ja kannustaa uimaria kiertämään allasta, kun taas uittaja oli koiran kanssa altaassa ja ohjasi uimaria oikeaan suuntaan. Muutamia kertoja Taika yritti nousta pois altaan reunan yli, mutta opettajan avustuksella jatkoi urheasti uintia. Koirat uivat vuorotellen, ensin pari kolme kierrosta liivit päällä ja kun se näytti kaikilta sujuvan niin mentiin vielä muutama kerta ilman liivejä. Taika innostui uimisesta todenteolla vasta, kun veteen heitettiin pallo noudettavaksi. Johan tuli "vesipetoon" vauhtia! ;) Iloisena yllätyksenä meidän poppoon uintitouhuja oli kuvaamassa valokuvaajaopiskelija, joten saatiin myös hyviä otoksia muistoksi. Hauska päivä oli kaikenkaikkiaan ja varmasti mennään vielä uudestaan. Kiitos kaikille uimakavereille! :)

Uiminen on vakavaa puuhaa.

Taikan kanssa ollaan myös aksailtu ahkerasti vakkaritreeneissä ja omalla ajalla. Laitettiin myös hakemus TSAU:n valmennusryhmään ja käytiin perjantaina valintatilaisuudessa. Laitan tästä lisää myöhemmin! Niin ja hankittiin myös agilityn kilpailukirja, jota ilman ei virallisiin kisoihin voi osallistua. Taikan säkäluokasta ei ollut epäilystä eli mediksihän tuo mitattiin. Nyt vielä kilpailulisenssin hankinta ja sitten vain kisailmo menemään. Jaiks!


Huomenna Pilke täyttää tasan 3 kk ja aloitetaan samalla pentukurssi, josta jo olikin puhetta (taisin vain aikaisemmin muistaa ajan väärin). Mukavaa uuden viikon alkua taas kaikille! :) Tännekin saatiin vähän lunta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti