sunnuntai 17. elokuuta 2014

Raision Elonäyttely 16.8.2014

Pilke kävi eilen korkkaamassa junnuluokan Raision Elonäyttelyssä. Tumma sadepilvi lähestyi uhkaavasti näyttelyaluetta, kun odottelimme narttujen kehien alkamista. Siinä odotellessamme sain myös huomata, että keltainen neulepaita ja broilerinsydämet taskussa ovat erittäin osuva valinta, jos haluaa houkutella ampiaisparven ympärilleen. Onneksi ystävälliset ihmiset kehän reunalla pitivät huolen koirasta sillä välin, kun omistaja syöksyi loikkien ja huitoen kiskomaan neuletta pois huomattuaan vatsan päällä kököttäneen amppariarmeijan. Enkä kyllä yhtään liioittele, kun sanon, että niitä oli ainakin sata!

Mutta asiaan. Sheltit junnuista eteenpäin arvosteli irlantilainen herrasmies Simon Rooney. Tuomari kiersi ensin koirat läpi vingutellen samalla lelua edessä ja sivulla. Tässä vaiheessa Pilke malttoi hienosti mielensä eikä ollut moksiskaan lelusta saatikka tuomarin lähestymisestä. Myös liikkuminen kehässä oli nättiä ja nenä pysyi ravatessa ylhäällä. Ilmeisesti iltalenkkien ohessa tehdyt liikkeellelähtöharjoitukset on tuottaneet tulosta. Aiemminhan Pilke on kovin herkästi siirtynyt raviin peitsaamisen kautta.

Pian koitti Pilken vuoro pöydällä. Etukäteen tietysti jo jännäsin, miten meidän juniori mahtaa suhtautua miestuomariin. Pilke hermostuikin selvästi heti, kun tuomari lähti tulemaan pöytää kohti ja väisti lähestyvää kättä korvat luimussa. Taisipa samalla vilauttaa pikaisesti hammasrivistöäänkin. Auts. Herra Rooney ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan jatkoi rauhallisesti aloittamaansa ja Pilkekin rentoutui sen verran, että kesti tilanteen loppuun saakka. Sen jälkeen juostiin vielä eestaas ja jäätiin odottamaan laatuarvostelua. Kirjallisen arvostelunsa saneltuaan tuomari kävi mulle vielä itse sanomassa, että olisi muutoin antanut ERI:n (erinomainen) mutta ujoudesta johtuen saimme EH:n (erittäin hyvä).

Tässä vielä kiva arvostelu kokonaisuudessaan englanniksi:

Well presented dog. Good nose, lips and teeth. Typical head with good eyes and ears. Good chest, neck and shoulder. Good topline. Good coat. Movement: going good, coming good.

Tulos: JUN-EH

"Littleshet's Star Of Magic Melody"
Pilke 10 kk

Seuraavan näyttelyreissun olin suunnitellut tekeväni vasta lokakuussa Seinäjoelle. Tosin tuosta "pöytäongelmasta" sisuuntuneena harkinnassa on myös Tampereella syyskuun lopussa järjestettävä ryhmis. Mutta katsotaan nyt, mitä tuon pöytäkammon kanssa ensin keksitään.

Niin ja selvittiin muuten kuivana melkein autolle asti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti