maanantai 12. toukokuuta 2014

Kuulumisia!

Paljon on taas ehtinyt tässä välissä tapahtua, mutta aloittelenpa silti tuoreimmilla kuulumisilla. Edeltävä viikko on tosin otettu aika rauhallisesti mun sairasloman takia, mutta eilen sentään pyörähdettiin Pilkeriinin kanssa mätsärikehässä. Taisi olla jo neljäs kerta tänä keväänä! Edelleen pöydällä seisominen on jännää, mutta nyt sentään maistui herkut jo tuomarinkin kädestä ja hampaitakin hän vilkaisi. Pilke sai (taas) sinisen nauhan ja sijoittui tällä kertaa sinisten pentujen kehässä huiman kahden koiran joukosta ykköseksi ;) BIS-kehässä ei menestystä irronnut mutta tulipahan koiruliinille esiintymiskokemusta ja omistajalle esittämistreeniä kerrakseen! Ilmoitin Pilken 8.6. Lohjalla järjestettävään ryhmänäyttelyyn, joten muutama viikko meillä on vielä aikaa harjoitella pöytäkäsittelyä ja näyttelyhihnassa ravaamista. Eilen meno oli paikoin pomppimista, välillä peitsaamista ja siihen päälle vielä laukkaamista. Tällä viikolla on tässä lähistöllä ainakin parit mätsärit, joihin aion treenimielessä suunnistaa kera Pilken.

Alla olevat kuvat (c) Sirpa Saari.


Olisikohan jo aika siistiä noita korvahapsuja? :)

Taika aloitti juoksunsa ihan ajallaan ja ollaan sen myötä agilitytreenitauolla vielä parisen viikkoa. Harmittaa vähäsen tämä ajoitus, koska nyt jää väliin ensi viikonlopun kotikisat tutun hallin tutuilla esteillä. En oo täällä blogissa tainnutkaan vielä hehkuttaa meidän pääsiäiskisojen voittonollaa ja ensimmäistä LUVAa. Kerrankin meni kisaradalla kaikki nappiin (paitsi tuo kauhujen hetki A-esteellä...) ja lopputuloksena supernopea aika (etenemä 4,77 m/s) ja maailman huikein fiilis maalissa!!! :D Tässä vielä video kyseiseltä radalta.

Ennen juoksuja ehdittiin käväistä mm. Seinäjoella vappukisoissa (tuloksena 5 ja 2 x hyl), Sonja Paavolan ratakurssilla ja Timo Liuhdon valssitreeneissä. Timon treeneissä tehtiin kolmea lyhyttä radanpätkää, jotka sisälsivät erilaisia valssiohjauskiemuroita. Haastavin kohta itselleni oli tuo "mustan" radan 2-4 väli, jossa sai kyllä laittaa tossua toisen eteen, että ehti saada valssin valmiiksi 3-esteen jälkeen ennen putkea. Hauskat ja opettavaiset treenit oli taas kerran!

Valssitreenit 8.5.2014
Pilken kanssa aloitettiin toko-kurssi Tuijan koirakoulussa. Tässä koirattomille lukijoille linkki, jonka takaa voitte vilkaista, mitä se toko oikein tarkoittaa! :) Onnistuttiin saamaan peruutuspaikka kuuden kerran kurssin kolmelle viimeiselle tunnille. Kurssilla käydään läpi alokasluokan liikkeitä, joita jokainen koirakko harjoittelee oman osaamistasonsa mukaisesti kouluttajan opastuksella. Meidän ensimmäisellä (muiden neljännellä) kerralla oli vuorossa liikkeestä maahanmeno. Tässä liikkeessä koiran tulee seurata ohjaajan vierellä noin 10 m, minkä jälkeen ohjaaja pysähtymättä käskee koiran maahan. Ohjaaja menee koirasta noin 10 m päähän, palaa koiran luokse ja käskee sen perusasentoon. No ihan noin pitkällä me ei sentään vielä olla :) Sen sijaan seisomasta maahanmeno on Pilkelle jo tuttu juttu, vaikka vaatiikin vielä jonkin verran käsiavulla houkuttelua. Saatiin hyviä vinkkejä mm. siihen, miten ryhtyä kasvattamaan maassaolon kestoa etupalkan avulla. Saa nähdä, millainen tokosheltti Pilkestä vielä kuoriutuukaan <3

Ekoja toko-treenejä odotellessa.

Lopuksi vielä muutama kännykällä räpsitty kuva viime viikkojen puuhailuista.
"En se minä ollut."
Kevään ja Pilken ensimmäinen pehmistely.
Aurajokea ylittämässä.
Maailman parasta sairaslomaseuraa.
Pilke satumetsässä.
Vauhti päällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti