keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pilke 16 viikkoa

Pilke täytti sunnuntaina 16 vkoa ja tänään käväistiin hakemassa toinen rokotus. Niskavilloihin piikitettiin tällä kertaa nelosrokotteen tehoste sekä rabies. Pilke painoi eläinlääkärin vaa'alla 4650 g eli tasan kilo oli tullut painoa edelliseen rokotuskertaan verrattuna. Viime sunnuntaina mittasin sen säkäkorkeudeksi n. 31.5 cm. Jossain oon kuullut sanottavan, että tulevaa aikuiskokoa voi ennustaa kun lisää 4 kk:n (vai 16 vko:n?) säkään 6 cm +/- 1 cm. Tämän arvailun perusteella Pilkestä voisi siis kasvaa tuollainen 37-38 cm korkea näppäränkokoinen medisheltti, kenties siis ihan rotumääritelmän mukainen :) Vaikka maailman paras Pilkehän se on ihan minkä kokoisena tahansa! <3

Jos Pilke osaisi hymyillä koko hammasrivistöllään (niinkun Taika ;)) niin melkoisen harvahampaiselta tuo hymy tällä hetkellä näyttäisi. Maanantaina huomasin ensimmäiset aukot keskimmäisten etuhammasten kohdalla ja tänään puuttui yksi hammas jo alarivistäkin. Ja loput etuhampaat vähintäänkin heiluu. Eläinlääkäri oli tänään näkevinään lievän yläpurennan mutta arveli sit kuitenkin, että etuhampaiden puuttuminen saa sen vaikuttamaan yläpurennalta. Mun silmiin tuo näyttää ihan hyvältä. Annetaan siis nokkaeläimen nokan nyt vain rauhassa kehittyä ja toivotaan, ettei mitään purentavikoja ilmaannu.

Täällä on muuten tällä hetkellä tosi univelkainen omistaja. Pilke on alkanut pyytää ulos asioilleen joka aamu klo 4-5:30 välillä. Herään oikeastaan jo siihen, kun se tepsuttelee mun puolelle sänkyä, istuu sitten siihen lattialle ja alkaa piipata. Täytyy myöntää, että välillä tekis kyllä niiiiin paljon mieli vaan kääntää kylkeä ja esittää nukkuvaa mut enhän mä ikinä raaski, kun toisella on oikeasti hätä. Ja mikä parasta, osaa sen myös ilmaista! Onneksi edes kovimmat pakkaset on tältä erää ohi niin tuntuu vähän helpommalta kömpiä pois lämpimän peiton alta raikkaaseen ulkoilmaan. Viimeisen kerran käydään illalla ulkona yleensä siinä 22-23 maissa ja nyt tais olla jo viides yö peräjälkeen, kun ei ollut lätäkön lätäkköä sanomalehdellä eikä myöskään tarvinnut herätä ilmassa leijailevaan "ruusuntuoksuun". Taitaa olla jo valoa tunnelin päässä! :)

Tässä maistiainen meidän viime sunnuntaiaamun metsälenkiltä.


Taika kävi viime sunnuntaina hierojalla Turun Koirafysiossa. Nyt kun ollaan alettu enemmän aksailemaan per viikko niin tuntui järkevältä katsastaa tilanne ammattilaisella. Hierojan mukaan alaselässä oli pientä jumitusta, joka kuitenkin lähti nopeesti aukeemaan. Lisäksi Taika vähän moitti oikean takajalan varpaiden taivutuksia. Ehkä se juontaa juurensa siitä joulukuussa tulleesta anturahaavasta. Täytyypä tarkkailla tilannetta. Suositukseksi sain, että Taikaa kannattaisi käyttää hierojalla n. kerran 4-6 viikossa, jos ei mitään ihmeellistä tapahdu. Seuraavaa aikaa pitäisi siis varailla tuonne maaliskuun alkupuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti